Besøk oss for en uforpliktende samtale, og finn ut hva vi kan hjelpe deg med!

Therese Johaug

24/3/2017

Therese Johaug er uskyldig!

Den saken opprører meg. Slik jeg som har oppfattet faktum så er har Therese Johaug hatt et herpes sår på leppa. Hun har søkt sin egen landslagslege om en salve for å lege/redusere smerter ved det. Hun mottok salven og forsikret seg om at den var lovlig ved å spørre ham. Hun brukte den og for henne var så saken glemt inntil hun det ble funnet ulovlige stoffer. Det er på det rene at mengden ulovlige stoffer har ingen effekt. Det kan ikke virke prestasjonsfremmende. Hun er pålagt i henhold til avtale å følge legens råd. Skal hun uten legeutdannelse ikke følge det han sier. Jeg kan kun se at det er en person som har skyld her og det er landslagslegen. Han gjorde en feil og trakk seg som en følge av det. Det er menneskelig og feile. Den som  aldri gjør det har heller aldri utøvet noe. Og jeg er heller ikke tilhenger av straff mot ham.

Masse kan sies her, men jeg mener at det må skilles kraftig på midler en har i kroppen som er prestasjonsfremmende og midler som ikke er det. Ellers blir det hele håpløst og det undergraver slik jeg ser det viktig antidoping arbeid. Et arbeid som dessverre det ser ut som må fortsette til evig tid. Stadig flere metoder i gråsonen og over blir tatt i bruk.

Dette kunne skjedd alle idrettsutøvere og det er feil at hun blir straffet. Like feil som at andre tidligere har blitt straffet. En kan ikke ha et regelverk der en skal bevise sin uskyld i forhold til mengder som på ingen måte er prestasjonsfremmende. Om det i det hele tatt skal være mulig og bevise sin uskyld så må denne saken være et eksempel. Jeg håper det ordner seg for Therese Johaug. Det vil være en skam om denne saken skulle ødelegge for henne. Jeg er trygg på at hun innehar de rette verdiene. Jeg heier på henne!

Bilde tatt av: TT / Maja Suslin

Ta en uforpliktende samtale med oss