Familierett og arv

I saker mellom familiemedlemmer er det viktig å finne gode løsninger. Familierett handler ofte om å minimere konflikter. Dette gjøres både ved opprettelse av ektepakter, samboeravtaler og testamenter og ved deling av eiendeler mellom ektefeller og samboere. Spesielt ved barnefordeling og samværsordninger er konfliktdempende saksbehandling viktig.

Advokatdirekte AS bistår blant annet med følgende innenfor arverett og familierett:

Arveoppgjør

Arverett er komplisert og i mange arveoppgjør vil det derfor være nyttig med juridisk rådgivning. Det kan også være hensiktsmessig å overlate hele arveoppgjøret til oss. Da er man sikret at alt gjøres på en rettslig holdbar måte og med minst mulig konflikter. I noen tilfeller blir ikke arvingene enige om arveoppgjøret og da kan vi bistå ved en eventuell rettssak.

Testament

Barn og ektefeller er mer eller mindre sikret arverett gjennom pliktdelsarv. Utover dette kan du bestemme hvem arven skal gå til. Dette gjøres gjennom testament, og kravene til utformingen av testamentet er strenge for at det skal være gyldig. Har du ikke barn og ikke foreldre, søsken eller nieser/nevøer, går arven etter deg til staten med mindre du har opprettet testament. Samboere arver ikke hverandre etter regelverket for arverett og må opprette gjensidig testament for at de skal arve hverandre.

Ektefellers formuesforhold

Vi bistår med rådgivning under ekteskapet om: felleseie, delingsregler, gjeldsansvar og lignende. I noen tilfeller vil det være hensiktsmessig å gjøre egne avtaler for ektefellers arverett og inngå en ektepakt (særeie).Vi bistår da med dette. Hvis skilsmissen blir et faktum, bistår vi ved delingen.Utgangspunktet for delingen, er at verdier som har sitt opphav i det ektefellene eide før de giftetseg eller senere har fått i arv eller gave, kan skjevdeles.De øvrige verdiene er i hovedsak sameie mellom ektefellene med en halvpart på hver.

Samboeravtale

Reglene om økonomiske forhold mellom ektefeller og ektefellers arverett gjelder ikke samboere.Det er heller ingen egne lover som regulerer de økonomiske forhold mellom samboere.En samboeravtale kan fullt ut regulere hvordan delingen skal skje hvis dere flytter fra hverandre.Vi har god kompetanse i opprettelse av samboeravtaler.

Barnefordeling / samværsrett

Slike saker er veldig følelsesbetonte og ofte konfliktfylte.Vi bistår med å finne gode løsninger om hvor barnet skal bo og gode samværsordninger.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle