Særeie og samboeravtale

Dersom det ikke er inngått avtale om særeie, er ektefellers midler felleseie, med unntak av det hver av ektefellene hadde med seg inn i ekteskapet og senere har fått ved særskilt arv eller gave. Det betyr at sameiemidler i utgangspunktet deles likt dersom ekteskapet skulle opphøre. Blir man enige om å inngå en avtale om særeie, regulerer man hvordan midlene skal fordeles hvis ekteskapet opphører.

En avtale om særeie skal ha ektepakts form for at den skal være gyldig. Det finnes også flere ulike varianter av særeie da det eksisterer en stor grad av avtalefrihet på dette området. Man kan avtale at alt man eier, både det man tar med inn i ekteskapet og det man erverver under tiden, skal være særeie. Dette kalles fullstendig særeie. En annen variant er å avtale at huset, men ikke noe annet, skal være særeie. Det kan også bestemmes at bare den enes eiendeler skal være særeie.

Med stor grad av avtalefrihet kan vi bistå ektepar, og blivende ektepar, med rådgivning og bistand som gjør at avtalen om særeie tilfredsstiller alle rettslige krav. Vi har spisskompetanse og erfaring med både særeie og samboeravtale.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle